Добрич - сред първите градове в страната със симпатизанти на СЕГА

Антони Тренчев и Настимир Ананиев са лицата на новото сдружение СЕГА, което беше регистрирано в Софийски градски съд. То вече има мрежи от симпатизанти в София, Пловдив, Варна, Бургас, Смолян, Пловдив област, Кюстендил, Плевен, Благоевград, Разград, Кърджали и Добрич, съобщава vevesti.bg.

Добрич - сред първите градове в страната със симпатизанти на СЕГА

Сформирането на сдружението е по инициатива на млади хора, които имат за цел все повече техни връстници да вземат дейно участие в обществения живот в България. Призивът им е насочен към формирането и отстояването на активна гражданска позиция по ключови за обществото въпроси и е против политическата апатия и примирение с тези обстоятелства, които отдалечават България от качеството на живот в напредналите западни икономики, съобщава vevesti.bg.


Името на сдружението е абревиатура от думите Сигурност, Евроатлантизъм и Гражданска Активност – СЕГА.

Учредителите са заложили на тези думи неслучайно „Сигурността, във всичките и разновидности – физическа, финансова или национална, е ключов момент от всяка една държавническа доктрина. Евроатлантизмът е цивилизационният избор на България и за нас не може да има никакво отстъпление от този път. И не на последно място – гражданската активност. Тя е гръбнакът на нашето общество и е от екзистенциално значение за младото поколение. То трябва да бъде проактивно и да взима участие в процесите в държавата, ако искаме и идните поколения да решат да градят своето бъдеще в страната ни така, както го правим ние“, коментираха учредителите.

За лица на сдружение СЕГА те са поканили Настимир Ананиев и Антони Тренчев, народни представители в 43-то Народно събрание, впечатлени от работата на депутатите по редици законодателни инициативи, касаещи електронното гласуване, пътната безопасност и битката за електронно управление. Ананиев и Тренчев приели с удоволствие поканата и предизвикателството да спомогнат за реализирането същински граждански виждания за ефективно управление на страната и да привлекат допълнително млади хора за каузата правене на политика в България.

Сдружението ще фокусира работа си върху редица каузи – прозрачност на управлението и разходването на публичния ресурс, ефективна борба с корупцията, налагането на пътната безопасност като трайно присъстваща тема на обществото, работещо и ефективно електронно управление и гласуване, създаване на стимули за микро и малък бизнес и дълбока и необратима съдебна реформа, резултираща в бързо и качествено правораздаване.

Сдружението вече има мрежи от симпатизанти в София, Пловдив, Варна, Бургас, Смолян, Пловдив област, Кюстендил, Плевен, Благоевград, Разград, Кърджали и Добрич.

Учредители отправят покана към всички граждани, които припознават каузите на сдружението и имат конкретни предложения за тяхното реализиране, да се присъединят като членове или симпатизанти. “Единствените рестриктивни условия са да имате навършено пълнолетие и да не сте били съпричастни към репресивните служби на тоталитарния комунистически режим,” уточняват от сдружение СЕГА.

Снимка: vevesti.bg