Пътуваща изложба посветена на Левски гостува в библиотеката

Изложба “Посветен на Отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски” ще бъде открита на 27 септември 2017 г. от 16.30 ч. във фоайето на Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич.

Пътуваща изложба посветена на Левски гостува в библиотеката

Експозицията е дело на Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” и съдържа архивни материали и фотографии, подредени в 11 табла, разкриващи по-важните дати и събития за живота на Апостола. “Посветен на Отечеството…” ще бъде представена от доц. д-р Любомир Георгиев – ръководител Направление „Опазване на ръкописно-документалното наследство” в НБКМ. Донка Василева, библиотекар сектор „Краезнание” в Регионална библиотека „Дора Габе” ще запознае гостите с библиотечни документи, разказващи за пребиваването на Апостола в Добрич и Добруджа.


През 2017 г., когато честваме 180 години от рождението на Апостола на Свободата, библиотеката се радва за възможността, гражданите и гостите на град Добрич да се запознаят с документалното богатство, съхранявано в националния културен институт, благодарение на което изложбата прави цялостен портрет на Апостола.

По време на откриването, във фоайето гостите в библиотеката ще имат възможност да видят и дигиталната версия на личния бележник на Апостола, дарена от националната библиотека, която е на разположение на потребителите на библиотека.

Посетителите могат да разгледат изложбата от 27 септември до 12 октомври 2017 г.