Фермерски пазар за чиста храна лично от производителите отваря врати на 21 септември в Добрич

На 21 септември пред часовниковата кула на АЕМО „Стария Добрич“ от 10.00 до 15.00 часа се организира фермерски пазар за чиста храна, предложена лично от своите производители.

Фермерски пазар за чиста храна лично от производителите отваря врати на 21 септември в Добрич

Над 15 производители от районите на Варна, Добрич, Свищов, Ловеч и Шумен ще предложат на жителите и гостите на града екологично чиста продукция, произведена от майсторските им ръце. На фермерския пазар могат да се закупят пресни плодове и зеленчуци, пчелен мед и пчелни продукти, мляко и млечни продукти, суровосушени месни продукти, сокове, вино, боб, леща. Посетителите на пазара няма да останат безразлични и към тиквеното семе, лавандулово и тиквено масло, ядки, пресни и сушени подправки, натурална козметика и много други чисти и интересни родни продукти. Фермерският пазар се организира от Община Добрич и Кооперация Хранкооп - София, която има опит в организирането на подобен вид пазари в цялата страна.



Основни цели на кооперацията са подкрепа на малки местни производители на чиста храна и улесняване на достъпа на потребителите до нея; възстановяване на доверието на потребителите към производителите, коопериране на общностите. В следващите издания, освен на пазар за чиста храна, посетителите ще могат да се радват и на детски работилници, занаятчийски и кулинарни демонстрации, и различни други културно-социални събития. Фермерски пазар e организиран и преди в града, а сега намерението на Общината е той да се провежда ежеседмично на това знаково за Добрич място.