Откриват рехабилитирания път Добрич - Тошево

Рехабилитираният път Добрич – Генерал Тошево ще бъде официално открит в неделя. Очаква се премиерът Бойко Борисов да добави още една лентичка към колекцията си.

Откриват рехабилитирания път Добрич - Тошево
На снимката: инж. Иван Светославов - директорът на ОПУ-Добрич и Желязко Желязков - Областен управител на Добрич

 

Областният управител на Добрич Желязко Желязков и директорът на Областно пътно Управление - Добрич инж. Иван Светославов представиха на пресконференция днес рехабилитацията на пътя Добрич - Генерал Тошево. Участъкът е с дължина 16 км.

 

Последната рехабилитация на този участък е правена преди повече от 26 години. Осъществяването на проекта стана възможно, благодарение на финансовата подкрепа от Оперативна програма “Регионално развитие”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Обновената отсечка ще осигури по-добри условия за комфортното и безопасно придвижване на средно 3 000 МПС на денонощие и заедно с рехабилитирания през 2004 година участък Генерал Тошево – границата с Румъния, представя обновен международен път Е70 за движението на местни жители, гости и туристи.

 

Проектът е изпълнен от „Пътно строителство”АД  Добрич. Общата стойност на извършените строително-монтажни работи е 5 084 451 лева с ДДС.

 

Откриването на рехабилитирания път е предвидено за неделя в 13 часа. Очаква се лентата да пререже министър председателят на България Бойко Борисов.