30-та юбилейна година за СУ "Димитър Талев"

30-та юбилейна година за СУ "Димитър Талев"
Първият училищен звънец посрещна за 30-та юбилейна година ученици и учители в СУ "Димитър Талев" - Добрич.


По традиция празничният ден започна в 9.00 ч. под звуците на химна на Република България. Гости на тържеството бяха Даниела Димитрова - народен представител от 8-ми МИР - Добрич, Росица Йорданова – заместник-кмет "Икономическо развитие и европейски фондове" към Община град Добрич, Милко Пенчев – общински съветник и председател на Обществения съвет към училището, Пламена Петкова – председател на Училищното настоятелство и родител на първокласничка. Поздравления към всички присъстващи ученици, учители, родители и гости поднесе Весела Панчева – директор на училището, а поздравителен адрес за началото на новата учебна година талевци получиха от Йордан Йорданов – кмет на Община град Добрич.Най-вълнуващ бе празникът за първокласниците. Най-малките ученици бяха посрещнати от 30 любими приказни герои, а миналогодишните първолаци им подариха стилизиран ключ, с който да отворят вратата към познанието.30 разноцветни балони с послания бяха пуснати в небето над училището, за да достигне до повече добричлии девизът на талевци "Да направим зедно света по-добър и по-красив".


През настоящата учебна година ученици и учители от СУ „Димитър Талев” ще работят по 3 международни проекта, финансирани от европейската програма Еразъм+ с 15 училища от 10 държави - Португалия, Италия, Полша, Хърватска, Гърция, Словакия, Латвия, Естония, Румъния и Турция. Проектът "Учение, радост, развитие чрез четене" е насочен към литературата, театъра, използване на IT-приложения, създаване на електронни книги, вестници, комикси. Проектът „Моята Европа, моят живот, моето бъдеще“ е свързан с традиции и обичаи, танци, музика, европейска кухня, запознаване с популярни личности от различните страни. Новият спечелен проект „Promoting Art” има за цел популяризиране на изкуството, мотивиране на младите хора да използват различните изкуства като начин за себеизразяване и създаване на творческа учебна среда.


Новото предизвикателство, което ръководството и учителите ще посрещнат през учебната 2017/2018 година е статусът на иновативно училище, което получиха от Министерството на образованието. СУ „Димитър Талев“ ще продължава да бъде модел на модерното училище, в което учениците подобряват резултатите и критичното си мислене чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни програми.


За юбилейната 30-та година талевци ще бъдат зарадвани с нов интерактивен кабинет по природни науки, без аналог в областта, който ще посрещне нуждите на съвременните ученици за осъществяване на междупредметни връзки, нагледни примери, работа по практически проекти и внедряване на мобилни приложения и инструменти.


Юбилейната година на СУ „Димитър Талев“ ще премине под знака на традициите и непреходните човешки ценности, пречупени през призмата на училище от XXI век.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+