Сатиричният театър и театър "Българска армия" гостуват на "Виа Понтика" в Балчик

За първи път в рамките на фестивалната програма на Международния форум на младите в изкуството "Виа Понтика" гостуват и професионални театри. След като на 10 септември десетото юбилейно издание бе открито със "Зорба гъркът" на ДТ "Йордан Йовков" - Добрич, следва на сцената на читалището в Балчик да излязат актьорите от два столични театъра.

Сатиричният театър и театър "Българска армия" гостуват на "Виа Понтика" в Балчик

На 18 септември в 18 часа Сатиричен театър "Алеко Константинов" ще представи "Името" с участието на Михаил Билалов и Николай Урумов. Спектакълът е отличен с "Икар" за най-добър за годината. Актрисата Ана Вълчанова е с номинация за "Икар" за най-добра женска роля. За по-малко от година са играни 35 представления на "Името", а през май е релизирано и успешно турне във Франция.


За 19 септември отново в 18 часа е предвидено гостуването в белия град на театър "Българска армия" с "Тартюф". На сцената в родния си град ще излезе и директорът на фестивала "Виа Понтика" Веселин Ранков. В творческия епип е и актрисата Гергана Плетньова, удостоена с "Икар" 2017 за поддържаща женска роля.

Входът за гостуващите спектакли е 5 лв.

Поканата за гостуване на трите спектакъла в рамките на Международния фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика" е провокирана от желанието на организаторите да дадат възможност на публиката в Балчик да се срещне със своите  съграждани – Красимир Ранков, Веселин Ранков и Николай Урумов.