Близнаци се отказаха да съдят създателя на Фейсбук за кражба

Тайлър и Камерън Уинкълвос – близнаците, които настояват, че Марк Зукърбърг е откраднал от тях идеята за превърналата се в световен феномен социална мрежа, се отказаха от съдебния спор, съобщи Си Ен Ен.

Близнаци се отказаха да съдят създателя на Фейсбук за кражба

Братята и техният съдружник Дайвия Нарендра оттеглиха иска си, в който настояваха за по-голяма неустойка от своя бивш колега от Харвард.
 


Преди три години съдът осъди Зукърбърг да заплати на класиралите се на шесто място на състезанието по гребане по време на Олимпиадата в Пекин 2008 парично обезщетение в размер на 65 милиона долара под формата на акции. Уинкълвос и Нарендра обаче прецениха, че това е крайно недостатъчно и поискаха по-голяма компенсация.Това им желание беше отхвърлено от Районния съд в Сан Франциско и те решиха да подадат жалба до Върховния съд.
 
Шансът обаче да им бъдат присъдени по-големи суми обаче е минимален. Така „след внимателна преценка на ситуацията” Уинкълвос преустановиха, засега, съдебната борба със Зукърбърг и Фейсбук.
 
Както е известно, през 2005 г. близнаците, тогава още студенти в Харвард, привикаха Марк Зукърбърг в тайно помещение да създаде мрежа, която да свързва всички студенти, учещи в Харвард, както и да могат да си споделят снимки и актуална информация.

 

Зукърбърг бе избран от тях, тъй като тогава вече бе придобил известност със създаването на сайта „Facemash”, в който световно известният програмист бе качвал снимки на млади момчета и момичета, а от предложенията, студентите в Харвард избираха най-красивата и най-красивият учащ в престижното американско учебно висше учебно заведение.