Задържаха добричлия, участвал като куриер в 3 телефонни измами

В 3 поредни дни 43-годишният П. П. прибрал от възрастни жени общо над 8600 лева и златни накити.

Задържаха добричлия, участвал като куриер в 3 телефонни измами

На 4 септември, около 18.45 часа, в полицията подава сигнал 76-годишна жена от село Бранище. Около 13.10 часа тя получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Мнимият полицай въвел в заблуждение жената, че е нужно съдействието й с цел залавяне на извършители на телефонни измами, като за целта е необходимо да предаде сума пари. Малко по-късно тя оставя плик с 6 950 лева на пейка в село Бранище.



На 5 септември е извършена телефонна измама и в село Царевец. 79-годишна жена е въведена в заблуждение от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Тя оставя до контейнер за смет 1000 лева.

На следващия ден пък е измамена 74-годишна жена от град Добрич. Тя получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Мнимият полицай поискал съдействието на възрастната жена за залавяне на телефонни измамници. След това на ул. "Д. Петков" в град Добрич тя предава 678 лева и златни накити.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия от служители на Второ РУ МВР - Добрич и служители на Сектор ПКП при ОД МВР Добрич е установен единият от участниците в телефонните измами като куриер. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П. П. на 43 години, от град Добрич. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по тях продължава.