Дилър на трева не дойде на съдебното заседание

Дилър на трева не дойде на съдебното заседание
Окръжен съд - Добрич отложи наказателно дело за държане и разпространение на наркотици, поради неявяване на подсъдимия.

След като 31-годишният Велин М. от Добрич не се яви в съдебната зала без да е представил уважителни причини за това, съдът разпореди за следващото заседание той да бъде доведен принудително.


Съдебният състав не уважи искането на прокуратурата да бъде изменена мярката за неотклонение на мъжа – от парична гаранция в задържане под стража, след като взе предвид, че с едно единствено изключение той се е явявал на проведените досега 22 съдебни заседания по делото. Съдът прецени, че процесуалното поведение на мъжа не налага към настоящия момент мярката му за неотклонение да бъде изменена, а само и единствено спрямо него да бъде постановено принудително водене за датата и часа на следващото съдебно заседание. Разпоредено беше полицията да извърши проверка относно местонахождението на подсъдимия, както и да се изиска справка от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" - София дали той се намира в някой от арестите на страната или местата за лишаване от свобода.


Срещу добричлията е повдигнато обвинение за това, че през октомври 2013 г. в село Карапелит, при условията на продължавано престъпление, е държал с цел разпространение и разпространил марихуана с общо тегло 75.29 грама, на стойност 451.74 лева.


Следващото заседание по делото е насрочено за 11 октомври. Съдът разпореди на него да бъде доведена принудително и свидетелка по делото, която днес също не се яви в залата, въпреки че е била редовно призована.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+