ЕНЕРГО-ПРО подготви електроразпределителните съоръжения за началото на учебната година

ЕНЕРГО-ПРО подготви електроразпределителните съоръжения за началото на учебната година
Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършиха обстоен оглед и профилактика на електроразпределителните съоръжения в близост до учебните заведения в Североизточна България.

Дни преди първия учебен ден са проверени всички електрически касети и трафопостове, захранващи училища, университети и детски градини. В срок бяха извършени планираните профилактики, бяха подменени елементи по електрическите съоръжения и бяха проведени тестове, гарантиращи сигурността на електроснабдяването. Инспекцията е част от ежегодната подготовка на електроразпределителната мрежа за есенно-зимните месеци с преобладаващи неблагоприятни климатични условия.


На 15 септември не се предвиждат планови прекъсвания на електрозахранването в районите на учебни заведения на територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. Екипите и диспечерските центрове на дружеството са координирани да реагират незабавно в случаи на възникнали повреди по мрежата, за да обезпечат нормалното протичане на тържествата и учебния процес.


ЕНЕРГО-ПРО напомня за възможността клиентите на компанията да подават сигнали за смущения в електрозахранването, както и за вандалски прояви срещу разпределителни съоръжения – като зачестилите случаи на кражби и чупене на вратички на разпределителни касети и електрически табла. Информация за конкретни случаи може да бъде подавана на денонощния телефон на компанията 0700 1 61 61. Специалисти на дружеството ще направят своевременна проверка на всеки сигнал.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+