Осъдиха 18 иракчани за нелегално преминаване на границата

Осъдиха 18 иракчани за нелегално преминаване на границата
Условни наказания получиха 18 иракски граждани, след като Районен съд - Генерал Тошево одобри споразуменията, постигнати между чужденците, техните защитници и прокуратурата.

6 жени и 12 мъже, от които четирима непълнолетни, са признати за виновни в това, че на 22 юли в землището на село Росица са излeзли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.


За извършеното деяние четиримата непълнолетни са получили наказания лишаване от свобода за срок от 3 месеца, чието изпълнение е отложено с 3-годишен изпитателен срок. Наложено им е и кумулативно предвиденото наказание "Обществено порицание", което да се извърши чрез публикация в местния печат.


Останалите нарушители са наказани с 10 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, като са им наложени и глоби от по 200 лева.


Всички осъдени ще платят сторените по делата разноски.


Съдебните актове са окончателни и не подлежат на обжалване.


В същата група иракчани е имало още двама, които не са постигнали споразумения с прокуратурата и в началото на следващия месец делата им ще бъдат гледани по общия ред.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+