Добруджа в група със Спартак (Варна) и Чардафон (Габрово) на турнира в Бургас

По традиция в навечерието на новия сезон в българския мъжки хандбал най-добрите отбори в страната се събират на турнир в памет на бившия вратар на националния отбор и треньор по хандбал Тодор Хънков. Състезанието ще се проведе на 16 и 17 септември. Сред участниците отново е и Добруджа - вицешампионът от последния сезон в мъжката А хандбална група.

Добруджа в група със Спартак (Варна) и Чардафон (Габрово) на турнира в Бургас

Рекорден брой отбори събира четвъртото издание на мемориалния турнир в Бургас. Тази година участниците са 6. Те са разделени в два потока, като мачовете в групите са в събота. От 12.15 часа Добруджа ще играе със Спартак (Варна). Вторият мач на жълто-зелените, в събота вечер, е срещу бронзовия медалист от последното първенство Чардафон (Габрово). В другата група са домакинът Фрегата (Бургас), шампионът Локомотив (Варна) и Осъм (Ловеч). В неделя всеки отбор ще има още един мач на турнира в памет на Тодор Хънков. Победителите в двете групи ще играят за първото място. Ще има мачове и за третата и петата позиция в крайното класиране.



Неофициален дебют с жълто-зелената фланелка на турнира в Бургас ще запише новото попълнение на Добруджа Стефан Кирилов. Той е на 25 години, ляво крило, юноша на Локомотив (Горна Оряховица), бивш младежки национал, шампион при мъжете с Фрегата (Бургас), идва от Чардафон (Габрово).

Това ще бъдат първите предсезонни мачове за Добруджа в зала, след участията през последния месец на състезания на плажа - държавното първенство и Купата на България. Седмица след турнира в Бургас, започва новият шампионат. На старта на мъжката А хандбална група отборът от Добрич ще приеме Локомотив (Горна Оряховица).