Етно състави от Сибир, Бретан и Навара на арт форум "БезГраници"

От 18 до 24 септември в Двореца - Балчик ще се проведе VIII-ото издание на международния арт форум "БезГраници".

Етно състави от Сибир, Бретан и Навара на арт форум "БезГраници"

Събитието е продукция на Стопанска Камара - Варна с партньорството на Двореца – Балчик и арт мрежа Скендерман. На "БезГраници" – 2017 се очакват 80 участници от 24 държави и четири континента. Музикалният етно фестивал в рамките на форума ще се проведе на 23 и 24 септември с вход свободен на откритата сцена на плажа пред Двореца в Балчик. Достъпът е от крайбрежната алея на Балчик. При лошо време концертите ще са в Каменна зала.



В рамките на "БезГраници" ще се cъстои за седми път и арт пленер - от 18 до 24 септември. Очакват се художници, скулптори и фотографи от България, Румъния, Белгия, Русия, Германия, Турция, Чили, Швейцария и Испания.

От самото си създаване най-важното събитие в рамките на форума е конференцията за културна политика и арт мениджмънт. Тя ще се проведе от 22 до 24 септември. Освен артистите гости на форума, се очакват директори на престижни фестивали, експерти по културна политика, арт мениджъри и журналисти от цял свят. Традиционно темите на конференцията се предлагат и избират от участниците чрез електронен вот. Демократичният избор гарантира максимален общ интерес на всичкии. Между темите са "Сътрудничество и обмен между музикални фестивали", "Как можем по-ефективно да предложим нашата музикална група на промоутъри и организатори" и "Как музиката може да излекува разделението и неразбирането между хората от различни култури и иновативни методи за постигане на по-добри резултати". Ще бъде направена и презентация за етно музикалната сцена на Русия: фестивали, издателски къщи, радио програми, групи, журналисти и награди.

Арт програма на "БезГраници" 2017:

Концерти - открита сцена на Двореца - Балчик
23 септември,  19.00 часа
Етно Фри Дуо (Сибир - Русия)
Дуо Сандал (Сибир - Русия)
Миелочин (Навара - Испания)
Химерланд (Международна)

24 септември, 19.00 часа

Латиф Болат (Турция/САЩ)
Мамаду Диабате трио (Буркина Фасо)
Плантек (Бретан - Франция)

Изложба-пленер "БезГраници"
23 септември, Каменна зала - Двореца, 17.30 часа
Участници: Роси Оелкерс (Чили, Швейцария), Марлийн Девулф (Белгия), Марина Варенцова-Русева (Русия), Иняки Вилануева Ортега (Навара - Испания), Сандра Беркер (Турция/Испания), Николай Русев (България), Кристина Янева (България), Луиза Кала (Румъния), Божидар Тонев (България), Симон Волф (Германия), Румяна Тенева (Навара - Испания/България), Ясен Казанджиев (Навара - Испания/България) и Матияс Шуман (Германия)