Радосвета Симеонова спечели маратон "Съединение"

Лекоатлетката на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич бе най-бърза на състезанието от град Съединение до площад "Съединение" в Пловдив.

Радосвета Симеонова спечели маратон "Съединение"



Международният мемориален маратон "Съединение", който ежегодно се провежда на празничния за България 6-ти септември, днес се състоя за 42-ри път. Трасето е с дължина 23 км. - от Съединение до Пловдив, а участниците бяха 124 от цялата страна. Състезанието е част от проявите, с които страната ни днес отбелязва 132 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.


След второто си място през миналата година, сега Радосвета Симеонова показа, че се намира в отлична спортна форма и спечели първото място при жените. Добричлийката заслужи купата и венеца на победител в маратон "Съединение". Тя пробяга 23-километровата дистанция за 1.24:40 ч.

3 минути след победителката финишира Маринела Нинева от Дряново, а трета се класира Мая Недялкова от София.

Много силната конкуренция тази година ме мотивира да дам най-доброто от себе си и да покажа колко усърдно съм тренирала през лятото, сподели след успеха си Радосвета Симеонова. Тя отбеляза, че състезанието е преминало при перфектна организация.


Следващият старт за Радосвета Симеонова е след 3 дни - в събота. Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" ще участва на шосеен пробег Димитровград - Хасково, който е с дължина 15 км.