БСП - Добрич отбеляза 9-ти септември с дискусия "9-ти септември - преди, след и сега"

Среща на тема "9-ти септември - преди, след и сега" се проведе тази вечер в пицария "Гардения". Събитието, организирано от БСП - Добрич, предизвика голям интерес и в него се включиха много хора от Добрич и областта.

БСП - Добрич отбеляза 9-ти септември с дискусия "9-ти септември - преди, след и сега"

В дискусията участваха народният представител от 8-ми МИР - Добрич Красимир Янков, Вяра Емилова - член на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, Валентин Димитров - кмет на Община Генерал Тошево, членове и симпатизанти на БСП от Добрич, община Добричка, Шабла и Генерал Тошево, представители на сдружение "Русофили", Български антифашистки съюз и Съюза на офицерите и сержантите от запаса.




Срещата бе открита от Мая Димитрова - областен и общински председател на Българската социалистическа партия. На 9-ти септември ще се навършат 73 години от победата над хитлерофашизма, отбеляза тя. Това е важна дата в българската история и трябва да я помним, защото народ без минало няма бъдеще, заяви Мая Димитрова.


Поздравителен адрес до всички участници в срещата изпрати председателят на БСП Корнелия Нинова. В него лидерът на социалистическата партия отбелязва, че в периода след 9-ти септември 1944 година страната ни достига до 26-то място в света по икономическо и човешко развитие. Поздравителният адрес бе прочетен от Вяра Емилова - член на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП и връчен на Мая Димитрова - председател на БСП за областта и за община град Добрич.


С историческите събития преди, на и след 9-ти септември присъстващите бяха запознати от Райна Стойчева - учител по история и съвременник на случилото се преди и след 1944 година.