Добруджа ще участва на държавното първенство по плажен хандбал

От 1 до 5 септември в Албена ще се проведат финалите на първенствата на България по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки.

Добруджа ще участва на държавното първенство по плажен хандбал

10 отбора ще спорят за титлата при мъжете. Те са разделени първоначално в 2 групи по 5. Първенството ще бъде открито с мача Добруджа - Осъм (Ловеч) утре, петък, от 17.00 часа на плажа пред хотел "Добротица" в Албена. На следващия ден добричлии последователно ще срещнат и другите отбори в групата - Железничар (София), Академик (Пловдив) и Локомотив (Горна Оряховица). В другия поток са Калиакра (Каварна), Албатрос (Бургас), Асти (Хасково), Раховец (Горна Оряховица) и Шумен. Първите два отбора от двете групи ще се класират за 1/2-финалите в неделя, когато е и решителният мач за титлата.


Добруджа ще участва и на държавното първенство по плажен хандбал за юноши - отново на кортовете в Албена, на 4 и 5 септември. За титлата ще спорят 6 отбора. Добруджа е в група с Асти (Хасково) и Чардафон (Габрово). В другата са Осъм (Ловеч) и двата отбора от Горна Оряховица - Раховец и Локомотив.