Завишен интерес към селскостопанското изложение в Добрич от участници и посетители

Причината е завръщането към традиционното място на провеждане - спортен комплекс "Простор".

Завишен интерес към селскостопанското изложение в Добрич от участници и посетители



Добруджа има нужда от това изложение - житницата на България е мястото за провеждане на такива мероприятия, заяви Звезделина Иванова – изпълнителен директор на "Добрички панаир" АД.

Интересът към започналото вчера международно изложение "Селското стопанство и всичко за него" е много голям. Участниците са 92, отчита се ръст и на посетителите.

Завърнахме се на старото си място - спортен комплекс "Простор", благодарение на Община град Добрич и лично на кмета Йордан Йорданов, отбеляза Звезделина Иванова. Според изпълнителния директор на "Добрички панаир" именно това е основната причина за успеха на тазгодишното издание на изложението. Много фирми, които не участваха предишните две години, се завърнаха, обясни Звезделина Иванова.

На щандовете традиционно се предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, торове, пчелни продукти, специализирана литература.

Голям интерес сред посетителите предизвикват елитни породи коне, крави и овце, автомобили, дестилерии за етерични масла.

На церемония снощи бяха връчени наградите на "Добрички панаир" АД. Отличени бяха пет фирми. Голямата награда - статуетката на "Добрички панаир", бе присъдена на "Машиностроене - ДС" ЕООД - Генерал Тошево, предлагаща машини за косене и прибиране на лавандула в комбинация с култиватор. Бяха връчени и 4 грамоти. Фирма "Евротекс" - Добрич, която за първа година участва на изложението, бе отличена за разработената от нея уникална за България дестилерия за преработка на етерично маслени, тревни и цветни култури. "Раломекс" АД получи грамота за дългогодишно участие в изложенията на "Добрички панаир". Фирма "Бекра" ООД бе наградена за успешното представяне на най-новите инструменти и продукти на "Бернер" - Германия. Бе връчена грамота и на "Агровестник" - за цялостно отрязяване на мероприятията на "Добрички панаир" вече 25 години.

25-ото международно изложение "Селското стопанство и всичко за него" продължава до 2 август, събота, в комплекс "Простор" в Добрич.