Откриха 25-ото юбилейно издание на Международното изложение "Селското стопанство и всичко за него"

Двадесет и петото юбилейно международно изложение "Селското стопанство и всичко за него" се провежда от днес, 29 август до 2 септември.

Откриха 25-ото юбилейно издание на Международното изложение "Селското стопанство и всичко за него"



В комплекс "Простор", който е традиционното място за провеждане на панаира, можете да се запознаете с новите технологии, машини и съоръжения за селското стопанство, както и последните постижения в земеделието.


В изложението традиционно участват фирми, предлагащи едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техниха за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена,  препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, масла и смазочни материали, автомобили и специализирана литература.


В това издание на международното изложение "Селското стопанство и всичко за него" 30% от участниците за първи път ще представят продуктите си.


И тази година "Добрички панаир" отделя специално внимание на животновъдството. Ще бъдат представени елитни породи животни – овце, крави, коне, както и продукти от тях.


Откриването на международното изложение "Селското стопанство и всичко за него", организирано от "Добрички панаир" АД, започна с представяне на фолклорна танцова студиа Добруджа с главен художествен ръководител Стоян Господинов. 

Сред официалните гости бяха Йордан Йорданов - кмет на община град Добрич, зам.-областният управител Красимир Николов, Иво Пенчев - председател на Общински съвет, народните представители Даниела Димитрова и Даниел Йорданов, Васил Николов - председател на селскостопанската академия, Ивайло Йорданов - директор на дирекция Държавен фонд "Земеделие" и Агоп Крикорян - председател на борда на директорите на "Добрички панаир" АД.


Първа приветства гостите Звезделина Иванова – изп. дир. на "Добрички панаир" АД, последвана от Йордан Йорданов - кмет на община град Добрич и Красимир Николов - заместник-областен управител на област Добрич. 

Лентата на изложението прерязаха кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателят на селскостопанската академия Васил Николов и изпълнителният директор на "Добрички панаир" АД Звезделина Иванова.