„Нови възможности на ново работно място“ е поредният проект, който „Авангард Персонал Консултинг“ приклюи успешно

„Нови възможности на ново работно място“ е поредният проект свързан със заетост, който „Авангард Персонал Консултинг“ приключва успешно в края на м. септември.

„Нови възможности на ново работно място“ е поредният проект, който  „Авангард Персонал Консултинг“ приклюи успешно


Той е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020“, схема за предоставяне на безвъзмездна помощ „Ново работна място 2015“, приоритетна ос Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места.  

В рамките на 13 месеца (22.08.2016 – 22.09.2017 г.) бяха изпълнени всички предварително планирани дейности. 

Стартирахме с подбор на кандидати, отговарящи на условията на програмата и тяхното назначаване. Новите работни места бяха за следните позиции във фирмата: трудов посредник, специалист маркетинг и реклама, оперативен счетоводител и компютърен аналитик. Добрата новина е, че всички новоназначени останаха на работа през целия заложен период и не се наложи да бъдат подбирани нови хора, поради напускане на първоначално назначените. 

Следваща дейност бе осигуряването на достъпна работна среда за хора с увреждания, тъй като едното от работните места бе предназначено за такъв човек. За всички 4 нови работни места във фирмата бе осигурено  необходимото оборудване и обзавеждане.  Извършен бе и текущ ремонт на офисите, където се намират новите работни места.

Предпоставка за гъвкаво и пълноценно адаптиране към динамичната и бързо променяща се бизнес среда и комуникиране с международните ни партньори е доброто владеене на чужди езици. Успоредно с организирането на това обучение се подобриха и личностните умения на наетите лица. Новоназначените служители преминаха обучение по ключова компетентност 2 -„Общуване на Чужд език“. Курсът по английски език включваше 300 часа и покриваше ниво A1, A2 и B1 от Европейската езикова рамка. 

За правилното протичане на работния процес, обърнахме необходимото внимание на здравето и безопасността на работното място. Избрана служба по трудова медицина направи оценка на риска на новите работни места и предприе всички мерки, заложени в действащото национално законодателство в областта на безопасните условия на труд. 

Не на последно място, чрез периодични публикации и радиопредавания беше осигурена и задължителната публичност. Постоянна дейност при реализацията на проекта бе неговата организация и управление. 

В края на проекта с гордост може да заявим, че изпълнението му протече по предварително заложените параметри и са  изпълнени всички заложени индикатори. Удовлетворението от участието на проекта е както от страна на включените в него бенефициенти, така и от ръководството и постоянните служители на „Авангард Персонал Консултинг“ ООД.