Концерт на световно известната пианистка Жени Захариева в Каварна

На 27 август (неделя) от 18:30 часа в Художествена галерия “Христо Градечлиев" – Каварна ще се състои концерт на проф. Жени Захариева .

Концерт на световно известната пианистка Жени Захариева в Каварна

Тя е пианистка, председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци и председател на Националната асоциация за защита на изпълнителските права (НАЗИП). По време на дългогодишната си творческа дейност проф. Жени Захариева е удостоявана с големи награди като Officier des Arts et Lettres - 2007 - звание на френското правителство. Жени Захариева бе инициатор за възстановяването на легендарното старинно пианофорте на Клара Шуман в Браницшлос – Германия. Тя е и първият пианист, изнесъл концерт и записал компактдиск на този инструмент.За тази инициатива Жени Захариева бе наградена с орден от германското правителство.



През последните пет години именитата ни музикантка изнася концерти в Япония, Франция, Италия, Гърция, Австрия, Германия, Русия и САЩ. Води майсторски класове по пиано в Московската консерватория „П. И. Чайковски”, Парижката национална консерватория, в Токио (Мусашино академия), Йокохама (Феррис колеж), Ню Йорк (Манхатън скул мюзик), Лятна музикална академия в Сан Даниеле – Италия, в Атина, както и ежегодно от 2001 г. в Лятна музикална академия “Русалка” на Черно море.