Албена празнува рожден ден в четвъртък

Ваканционно селище Албена ще отпразнува своя 48-ми рожден ден на 24 август.

Албена празнува рожден ден в четвъртък

На 24-ти август, четвъртък, ваканционно селище Албена отбелязва 48 години от създаването си. През целия ден са организирани редица събития, които ще допринесат за празничната атмосфера в комплекса. Денят ще започне със "Закуска за шампиони" със специалните гости Йордан Йовчев и Мария Грозева. Те ще закусват с гостите и ще разкажат любопитни неща от своята състезателна кариера. Мястото на провеждане ще бъде Бийч клуб Ганвие, а входът ще е безплатен.



От 12.30 часа ще започне турнир по табла за Купата на Пломари. Димитър Туджаров - Шкумбата ще забавлява участниците и ще бъде водещ на турнира по табла. Всеки любител на най-популярната лятна семейна и приятелска игра може да се включи безплатно. Победителят ще спечели кашон с бутилки 0.700 л Пломари, а неговия подгласник кашон с бутилки от 0.500 л. Всеки, който желае да участва може да се запише безплатно. Записванията ще стават на място от 10.00 до 11.50 часа, а мястото на провеждане е Бийч клуб Ганвие.

В 18.30 часа ще бъде открита изложба във фоайето на хотел Парадайз Блу - "Осемдесет години, 80 фотографии, 80 мига от живота на Цар Симеон II". Изложбата е по повод 80-годишнината от рождението на Симеон Сакскобургготски и запечатва в малко известни снимки събития от неговия живот.

От 20.00 на откритата сцена до хотел Добруджа ще започне празничен концерт и програма по повод рождения ден на Албена. Специалното участие ще вземе духовия оркестър на ВМС. Гостите ще имат възможността и да се насладят на блестящото изпълнение на балет "Арабеск" и техния спектакъл "Кармина Бурана". На поляната ще се извиси двуметрова ледена фигура на хотел Добруджа, като един от ярките символи на Албена. За всички гости ще има безплатна почерпка с празнична торта, сладки, напитки, сладолед, вино, както и много специални изненади. От 22.30 часа праззникът продължава с афтър парти с DJ Kaiski в бийч клуб Ганвие.