Невиждани досега фойерверки озариха небето над Каварна на "Огнена фиеста Чиракман 2017"

Тазгодишният фестивал на фойерверките "Огнена фиеста Чиракман 2017" ще бъде запомнен главно с две неща – невижданите досега фойерверки и пироефекти, които взривиха небето над Каварна и огромната публика – жители и гости на града, български и чуждестранни туристи, почиващи в морската община.

Невиждани досега фойерверки озариха небето над Каварна на "Огнена фиеста Чиракман 2017"



Втора буна не успя да събере всички зрители на огненото шоу, Калин Вельов с екзотичния латино проект "Амазония" и Рафи Бохосян, затова по-голямата част от хората намериха места на плажа и крайбрежните заведения, в които абсолютно всички маси бяха предварително резервирани с дни по-рано. Те станаха съпричастни със случващото се на сцената с помощта на монтираните три големи видеоекрана.


Кулминацията на вечерта бе магията на нестинарския танц, след който девойки с факли запалиха огнената фиеста и дадоха началото на грандиозното експлозивно шоу, в което фойерверките се изстрелваха от четири места и предизвикаха истински фурор сред зрителите.


Направен бе символичен преход от древността до днес  - Чиракман означава факел – заради значението му като ориентир за корабоплаването в античните времена. Публиката благодари за огнената фиеста с бурни и продължителни аплодисменти. Местни жители коментираха, че никога досега не е имало толкова много паркирани автомобили в крайбрежната зона на Каварна, стотиците возила бяха заели всички възможни паркинги и дясната част на платното за движение в протежение на няколко километра.