Турнир по канадска борба в неделя в центъра на Добрич

Ще участват едни от най-добрите в този спорт от цяла България.

Турнир по канадска борба в неделя в центъра на Добрич

Първият за годината турнир от веригата за състезатели с увреждания "Воля за победа" ще се проведе в неделя, 20 август, в Добрич. Състезанието се организира от Българска федерация по канадска борба и клуб "Хищник" - Добрич, със съдействието и финансовата подкрепа на Община град Добрич и фирма "Братя Алексиеви".



Турнирът ще се проведе в центъра на града - на площад "Свобода". Началото е в 11 часа. Поканени да открият състезанието са кметът на Добрич Йордан Йорданов и Асен Хаджитодоров - президент на световната и на българската федерация в този спорт.

Турнирът е от веригата за състезатели с увреждания, но са включени и категории за хора без увреждания, като не е задължително те да са членове на клубовете. За записване - телефон: 0885 233 135 - Захари Стоянов - президент на клуб "Хищник" - Добрич. Таксата за участие е 5 и 10 лева на ръка, съответно за състезатели с и без увреждания. Най-добрите в категориите ще си разделят наградния фонд и ще получат купи и медали.

Записалите се за участие вече са над 40 - от Добрич, Кърджали, Пловдив, Русе, Перник, Горна Оряховица и др.

Входът за зрителите е свободен, като шоуто за публиката е гарантирано. За десерт е оставена атракцията, наречена вендета - шеструндов мач между двама състезатели - от Варна и София, които ще определят насред Добрич кой е по-добрият на лява ръка.