До края на седмицата продължава приемът на заявления по проект "Ваучери за заети лица"

Още само седмица желаещите да се включат в обучения по проект "Ваучери за заети лица" ще имат тази възможност. На 18 август Агенцията по заетостта ще преустанови приема на заявления по проекта, поради достигане на определения финансов ресурс.

До края на седмицата продължава приемът на заявления по проект "Ваучери за заети лица"

От 15 юни до сега са подадени 45 645 заявления за включване в обучения за повишаване на професионална квалификация и за придобиване на ключови компетенции. 25 395 кандидати - близо 56% от общия брой, са подали своите заявления по електронен път. Повишен е интересът най-вече към курсовете за професионална квалификация и езиково обучение.



Агенцията по заетостта припомня, че 15% от стойността на обучението по проекта се съфинансира от заетите лица, като на доставчиците на обучения се изплащат останалите 85% от номиналната стойност на ваучер. При желание по време на проекта лицата могат да се включат последователно в курс за професионална квалификация и ключова компетентност и обратното. Лицата не могат да се обучават едновременно в курс за професионално обучение и ключова компетентност. Очакванията са, че с планираните средства по проекта, 54 хиляди заети лица ще могат да повишат своята квалификация.

Заетите лица, които все още желаят да получат ваучер, могат да подадат до 18 август своето заявление лично на хартиен носител във всички бюра по труда или по електронен път на страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg.