В понеделник започва рехабилитацията на 14 км от път II-29 Добрич - Кардам

На 14 август (понеделник) със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. започва рехабилитацията на 14 км от път II-29 Добрич - Кардам.

В понеделник започва рехабилитацията на 14 км от път II-29 Добрич - Кардам

На символичната първа копка ще присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, кметове от региона, областна администрация Добрич и др.


Отсечката, която ще се ремонтира започва след разклона за с. Стефаново и е до кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево. Второкласният път е най-кратката връзка между Румъния с курортите по българското Черноморие и свързва Добрич и Варна.

Строително-монтажните работи на лот 5 от ОПРР ще се изпълняват от „Инжстройинженеринг“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява „Трафик холдинг“ ЕООД. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22“ ООД.

Със средства от ОПРР ще се рехабилитират близо 30 км от път II-29 Варна - Добрич. В средата на юни започна ремонта на 15,5 км от второкласният път, които са включени в лот 4 на програмата, а в понеделник стартира обновяването и на още 14 км.