Министър Красен Кралев награди Панайот Димитров

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на ММС на медалистите от Игрите за хора с увреден слух Дефлимпикс, които се проведоха в Самсун, Турция. България завоюва три бронзови отличия на първенството.

Министър Красен Кралев награди Панайот Димитров

Наградени бяха борецът от Добрич Панайот Димитров - трети в категория до 57 кг. в свободния стил, Иван Стоилов - борба, класически стил и Николай Христов - карате.



"Поздравления за достойното представяне. Медалите не са най-важното нещо в спорта, но винаги е хубаво, когато ги има. По-важно е обаче, че Вие давате пример на хората с увреден слух и им показвате, че спортът е достъпен за тях. Това е начинът да мотивираме повече българи, независимо от здравния им статус, да излязат от къщите си и да бъдат физически активни", каза Красен Кралев.

Министърът подчерта още, че ММС и федерацията трябва да работят за разширяване на географията на спорта за хора с увреден слух, като бъдат обхванати възможно най-много градове в страната.

Председателят на Спортната федерация на глухите в България Николай Николов благодари на министъра за оказаната подкрепа. През тази година ММС финансира подготовката и участието на спортисти с увреден слух на състезания с 550 000 лв.