Художествен ансамбъл от Санкт-Петербург гостува в библиотеката

Днес на децата от Летен детски клуб „Играй и учи” гостува Художествен ансамбъл „Ритмите на века” от Санкт-Петербург, Русия.

Художествен ансамбъл от Санкт-Петербург гостува в библиотеката

Младите танцьори гостуваха на библиотеката по инициатива на г-жа Ивелина Илиева, зам.-областен управител на Област Добрич.



Изпълнителското майсторство на талантливите участнички въодушеви публиката. По време на срещата на децата бе представено кратко видео с емблематични изпълнения на състава, който взема активно участие в културния живот на Санкт-Петербург. „Ритмите на века” участва в множество всерусийски и международни конкурси и фестивали, от където има и престижни отличия. С творчеството и майсторството на младите изпълнители са се запознали вече зрители във Франция, Гърция, Германия, Чехия, Полша, Казахстан, Финландия, България и други страни.

След поднесен пъстър букет от танцови композиции гостите запознаха децата от клуба с различните музикални инструменти, които използват в своите танци. Освен инструментите, те показаха и различни елементи от руските танците, а новите им български приятели представиха стъпки от българския народен танц - ръченица.

В края на вълнуващата среща, директорът на библиотеката г-жа Невяна Христова благодари на ансамбъл „Ритмите на века” за слънчевата атмосфера, която създадоха, поднесе подаръци на участниците, символичен спомен от библиотеката с пожелание за нови срещи в Добрич.