Министър Ангелкова: България е на първо място като предпочитана дестинация за немските туристи

Поставени сме на първо място от големите туроператори като предпочитано място за почивка от немските туристи. Към момента германският пазар се движи с ръст около 15-20% спрямо същия етап на миналото лято. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на изнесено заседание на Националния съвет по туризъм (НСТ) в Златни пясъци.

Министър Ангелкова: България е на първо място като предпочитана дестинация за немските туристи

Участие в дискусията вземат и областният управител на Варна Стоян Пасев, представители на министерства, Комисията за защита на потребителите, Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция за приходите, общини, туристическия бранш, национални курорти и др.

Министър Ангелкова коментира, че сме предпочитана дестинация не само за немските туристи, според предоставените данни от водещите туроператори, но сме на второ място при избора с цел почивка от Холандия и на четвърто място от Франция и от Русия.



"Данните към момента показват, че са налице всички предпоставки за много благоприятен летен сезон 2017 г. с прогнози 7-10% ръст спрямо миналогодишния. Разбира се, това не е предел и ни предстои още работа, за да надграждаме постигнатото, и нещо повече – да го направим устойчива тенденция. Аз лично приемам тези статистики като оценка за нашия труд и за усилията ни да превърнем страната в по-разпознаваемо и предпочитано място за пътешествия и ваканции", допълни още министърът.