Глобиха румънски турист за непристойно поведение - съблякъл се в ресторант в Албена

Районен съд - Балчик наложи глоба от 100 лв. на 29-годишен румънец за проява на дребно хулиганство.

Глобиха румънски турист за непристойно поведение - съблякъл се в ресторант в Албена

Иван Й. е признат за виновен, че на 17 юли около 18.00 часа в ресторанта на хотел в Албена се държал непристойно, като събул късите си панталони и бельото, с което е нарушил обществения ред и спокойствие на присъстващите туристи и персонала на заведението. До проявата се стигнало, след като сервитьори направили забележка на мъжа, че влиза в ресторанта във видимо нетрезво състояние, гол до кръста, по шорти.


В съдебната зала нарушителят обяснил, че е възприел забележката, че не може да остане в заведението в този вид, но тъй като не разбирал езика, си събул панталоните, за да покаже, че това не е бански, а дреха, с която е облечен и че под панталона има бельо.

Според показанията на един от свидетелите обаче мъжът се е съблякъл на два пъти, като втория път е събул и бельото си и е показал част от тялото си, като това е породило възмущението на присъстващите, сред които имало и деца. При опит мъжът да бъде изведен от ресторанта той бутнал единия от сервитьорите в гърдите.

Районният съд прецени, че събраните доказателства са достатъчни за да се приеме, че румънецът е извършил дребно хулиганство.

Той не се е възползвал от възможността да обжалва наложеното му административно наказание пред Добричкия окръжен съд в определения за това срок и вече е заплатил глобата.