Изграждат нов кът за хранене и допълнителни съоръжения за игра в детската ясла в Каварна

В Община Каварна стартират дейностите по проект "Красива България", съобщи за Добрич Онлайн кметът Нина Ставрева.

Изграждат нов кът за хранене и допълнителни съоръжения за игра в детската ясла в Каварна

Проектното предложение "Подобряване на условията за експлоатация на Детска ясла "Щастливо детство" е по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Срокът на изпълнение е 1 декември 2017 г. Бюджетът е 50 000 лева - 25 000 лева финансиране от МТСП и 25 000 лева съфинансиране от бенефициента - Община Каварна.

Проектът „Красива България” - Мярка М02 е насочен към осигуряване на подходяща и рентабилна образователна и здравна инфраструктура, съвместима с бъдещите изисквания на населението по места, както и към оптимизация и модернизация на социалната инфраструктура, предоставяща услуги в общността, които не са от резидентен тип.

Основните дейности в изпълнение на проекта са изграждане на остъклен навес с кът за хранене към Детска кухня "Щастливо детство" - гр. Каварна, изграждане на допълнителни съоръжения за игра в двора на детската ясла и ремонт на оградата.

Детската ясла е единствена в град Каварна. Ползва се от деца на възраст от 10 месеца до 3-годишна възраст. Сградата е построена през 1975 г. и в нея се намира и детска млечна кухня, в която се приготвя храна за деца до 3-годишна възраст. За подобряване на обслужването е необходимо изграждането на покрит навес, в който да има обособен кът за хранене. Успешното представяне на Община Каварна по Проекта "Красива България" дава възможност за изпълнение на предвидените дейности.

Очакваните резултати от изпълнението на проекта са обновяване на материалната база, подобряване на условията за експлоатация на детската ясла, подобряване на обслужването в детска ясла "Щастливо детство".