Над 600 участници от 16 държави на международния фестивал по тенис на маса в Албена

Над 600 участници от 16 държави на международния фестивал по тенис на маса в Албена
Единственият форум в Европа на най-масовия спорт в света - тениса на маса, който събира състезатели от 4 поколения, ще се проведе във ваканционно селище Албена от 22 до 30 юли.

Международният фестивал по тенис на маса е най-голямото събитие в този спорт у нас и тази година ще събере над 600 участници от 16 държави.


На практика събитието вече започна, защото в едноименната спортна зала в Албена вече се провежда международен тренировъчен лагер за деца, юноши, младежи и девойки с участието на 40 представители на България, Русия, Румъния, Турция, Молдова и Казахстан. Под ръководството на най-добрите български треньори Цветомир Цонев, Стефан Лъвчиев, Станислав Иванов, Костадин Андреев и на треньора на руската младежка национална гарнитура младите таланти ще провеждат триразови тренировки до 21 юли. На 22 юли започва 10-ият Международен фестивал за деца - момичета и момчета до 12 години, кадети и кадетки - до 15 години, юноши и девойки - до 18 години. Турнирите във всички възрастови категории са индивидуални, като финалите са на 25 юли, когато победителите във всяка категория ще вдигнат шампионските купи.


От 26 юли започват емоциите и при ветераните, които ще се състезават в следните групи: от 30 до 39, от 40 до 49, от 50 до 59, от 60 до 69 и над 70 години, както и в една дамска възрастова група - над 40 години.  А от 27 юли започват и майсторките турнири "Albena Open" при мъжете и жените с участието на почти всички най-силни български и румънски състезатели и много звезди от Русия, Молдова, Турция, Украйна и други европейски страни, като най-изявеният от всички е италианският национал от български произход Нягол Стоянов.


Както винаги до сега домакините от Албена са осигурили чудесни условия за състезания, тренировки, отдих и възстановяване на всички участници и гости, а екипът на организаторите от спортен клуб "Дама купа" - Добрич се е погрижил за комфортното протичане на тренировъчните занимания и състезанията във всичките 17 турнира, които ще се проведат по време на фестивала.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+