Жилища в Добрич се продават на безценица

Гарсониера за 10 хиляди лева и двустаен апартамент за 20 хиляди се предлагат на пазара на недвижими имоти в град Добрич.

Жилища в Добрич се продават на безценица

Сега е моментът хората, които имат пари, да ги вложат в недвижими имоти, смята Красимир Стоянов - управител на агенция за недвижими имоти "Български дом Добрич - Каварна".

 

Предлагането на жилища в Добрич е огромно, а търсенето - ограничено. На десет предложения се пада едно търсене, обясни състоянието на пазара в нашия град Красимир Стоянов.

 

Сделки за апартаменти ново строителство в момента се сключват при цена 500-600 евро за кв.м. При старото строителство сумата е с още 100 евро по-ниска. 

 

Основно в Добрич се търсят по-малки апартаменти - от 40 до 70 кв.м. Купувачите са предимно млади семейства.

 

Изключително атрактивни оферти могат да се намерят на пазара в Добрич в момента. Гарсониера на Балик може да бъде закупена едва за 10 000 лева, двустаен пък се продава за 20 000 лева.

 

Най-фрапиращата сделка е за апартамент голям 110 кв.м., в отлично състояние, намиращ се на ул. Иван Вазов. Миналия месец имотът е бил закупен за 60 000 лева.

 

Освен по-голямото предлагане, ниската цена на апартаментите се дължи и на факта, че банките все още не са особено склонни да отпускат жилищни кредити толкова лесно, както преди 3-4 години.

 

Още по-голям е спадът на цената на магазините в Добрич. От края на 2008 година до днес стойността им е паднала двойно. Преди кризата квадратен метър за магазин в Добрич е струвал 1 600 евро, а сега се търгува за 800.