Поредно наказание за пране на пари от проституция наложи Окръжен съд - Добрич

Условно наказание лишаване от свобода за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок получи Къймет Г. от село Драганово, област Добрич за пране на пари, след като Окръжен съд - Добрич одобри споразумението, постигнатото между подсъдимата, нейния защитник и прокуратурата.

Поредно наказание за пране на пари от проституция наложи Окръжен съд - Добрич

34-годишната жена, която досега не е била осъждана, се призна за виновна в това, че в периода от 2009-та до 2011-та година в село Оброчище, Австрия и Германия е извършила финансови операции на обща стойност 9 094 лева със средства, за които е знаела, че са придобити чрез извършено тежко умишлено престъпление - трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни дейности. Чрез системи за бързо разплащане жената изпращала на свои близки и родственици различни суми от Германия и Австрия, придобити чрез извършеното престъпление.



В съдебната зала тя заяви, че доброволно е подписала споразумението и е наясно, че то е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда. Възпитателната работа с нея по време на изпитателния срок се възлага на районния инспектор по местоживеене на подсъдимата.

Съгласно параметрите на одобреното споразумение жената ще плати в полза на държавата цялата придобита от престъплението сума от 9 094 лева.

По същото досъдебно производство са привлечени като обвиняеми общо 7 души, от които шестима вече са осъдени. Освен на Къймет Г., чрез одобрени от Окръжен съд - Добрич споразумения, наказания са наложени на съпрузите Фани и Стоян Г. , Христо Г. и Миглена Г. – всичките от село Оброчище, както и на Павлина М. от варненското село Кипра.