Добруджа среща литовци или люксембургци на старта на евротурнирите

Това определи тегленият днес жребий.

Добруджа среща литовци или люксембургци на старта на евротурнирите



Жребият за първите два кръга на Чалъндж къп за мъже бе изтеглен днес в централата на Европейската хандбална федерация във Виена. В турнира ще участват 40 отбора. 16 от тях ще играят в първия кръг, а останалите, сред които и Добруджа, благодарение на високия си клубен коефицент, започват своето евроучастие от втория.

Жълто-зелените очакват за съперник победителя от двойката Ред Бойс (град Диферданж, Люксембург) - Кауно Азулас (град Каунас, Литва), които ще играят два мача в средата на октомври.

Жребият определи Добруджа да гостува в първата си среща в Люксембург или Литва на 18 или 19 ноември. Седмица след това е реваншът в Добрич. Победителят ще се класира за 1/8-финалите напролет.

Припомняме, че хандбален клуб Добруджа ще представя Добрич и България на международната сцена за 13-та поредна година. Така отборът от Добрич ще подобри собствения си рекорд и ще запише върхово постижение в новата история на страната за всички колективни спортове в България и при двата пола. Като втори в мъжката А хандбална група Добруджа ще играе в Чалъндж къп. Отборът от Добрич неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Именно в Чалъндж къп жълто-зелените записаха най-успешната си кампания в Европа - 1/8-финал през сезон 2008/2009 година, като пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия).