Министърът на туризма Николина Ангелкова и посланикът на Русия Анатолий Макаров посетиха детски лагер в Албена

Министърът на туризма Николина Ангелкова и извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в България Н.Пр. Анатолий Макаров посетиха два детски лагера по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно подрастващи от Русия - комплекс "Албатрос" на 10 км. от Варна и детски лагер "Бригантина" в Албена.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и посланикът на Русия Анатолий Макаров посетиха детски лагер в Албена

Министърът припомни, че Българското Черноморие предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи.

Посланик Макаров поздрави България за добрата организация и отличните условия, които страната ни предлага за детските лагери. Той подчерта, че все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване. Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват в нашата страна за организирана почивка, каза дипломатът. В обиколката участва и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук.

Международният детски оздравителен лагер "Бригантина" в курортен  комплекс Албена е в непосредствена близост до резерват Балтата. Комплексът е за деца от 7 до 14 години с капацитет 400 гости едновременно при много добри битови условия. "Бригантина" предлага разнообразни услуги - басейн, джакузи, чадъри и шезлонги, спортна многофункционална площадка, конна база, фитнес, анимационна зала, летен театър, клуб за конкурси и творчески прояви. На плажа лагерът има свое място също с площадки за плажен футбол и волейбол. Територията се охранява от водна спасителна служба, има дежурен медицински работник от лагера.