Второ място за Калиакра на турнира по плажен хандбал в Каварна

За първи път в Каварна се проведе турнир по плажен хандбал - на 15 и 16 юли на централния градски плаж. Организатори бяха Община Каварна и Спортен клуб по хандбал "Калиакра".

Второ място за Калиакра на турнира по плажен хандбал в Каварна



В първото издание на турнира по плажен хандбал за Купата на Община Каварна участваха 6 отбора от 4 града - Каварна, Варна, София и Стражица, като домакините бяха представени от три тима.


След много атрактивни и оспорвани двубои, победител в надпреварата стана Локомотив (Варна). Калиакра зае второ място. На трето се класира Левски (Стражица). Следват Люлин (София), юношите на Калиакра и Подлеза (Каварна).


Кметът на Община Каварна Нина Ставрева награди призьорите, благодари на всички за участието и им пожела догодина, при по–силна конкуренция, отново да премерят сили на каварненския плаж.


Освен купи, медали и грамоти за най-добрите отбори, организаторите бяха предвидили и индивидуални награди. Голмайстор на турнира със 76 гола стана Бранимир Балчев от Локомотив (Варна). За най-добър вратар бе избран Георги Стефанов от Левски.


Руслан Великов от Калиакра бе определен за най-полезен състезател на турнира.