Радосвета Симеонова за първи път ще участва на ултрамаратон

Републиканската шампионка за жени на маратон, на 3000 м. бягане с препятствия и на 20 км. спортно ходене сега ще се състезава на 76 км.

Радосвета Симеонова за първи път ще участва на ултрамаратон

За трета поредна година в събота, 15 юли, ще се проведе ултрамаратонът "Трявна ултра". Дистанциите са 141, 76 и 23 км. Над 500 участници от България и чужбина ше прекосяват гори, полета, архитектурния парк Боженци, еко-парк Българка, десетки китни балкански селца.


Сред тях ще има и представител на Добрич - Радосвета Симеонова от СКЛА "Добруджа 99" ще се състезава на 76 км. при жените. На тази дистанция ще участват атлетки от България, Украйна, Холандия.

"Трявна ултра 2017" ще бъде дебют за добричлийката Радосвета Симеонова, която в момента държи 3 републикански титли в българската лека атлетика, на толкова голяма дистанция - над маратонските 42.195 км.

Подготвила съм се специално за това състезание, но не съм си поставила за цел да го спечеля, при първото ми участие на ултрамаратон за мен ще е предизвикателство да завърша, отивам да се насладя на бягането, сподели Радосвета Симеонова. Тя планира с "Трявна ултра" да постави началото на серия от участия на подобни състезания в следващите години.