Кметът Нина Ставрева откри Дните на съвременната руска култура в Каварна

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева даде начало на Дните на руската култура в черноморския град.

Кметът Нина Ставрева откри Дните на съвременната руска култура в Каварна


В Художествена галерия "Христо Градечлиев" бе представена изложба на млади творци от Подолск, участници в пленер през 2016 година.



Изложени бяха и традиционните за Русия тряпочни кукли.




На събитието присъстваха президентът на Обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни Андрей Галкин и  представителят на град Подолск Олег Антонов, които връчиха поздравителни адреси от кмета на побратимения град и от ръководството на международната асоциация на побратимените градове. От своя страна Нина Ставрева им подари плакети на Община Каварна.


Библиотеката при НЧ "Съгласие - 1890" получи дарение от 250 тома руска литература - руска класика, съвременни руски автори и детска литература.


Пред площад "Защитата на Каварна" на открита сцена се представиха творчески колективи от Подолск и Каварна.


Домакините участваха с изпълнения на ДФТА "Бизоне", деца от СУ "Стефан Караджа" и вокална академия "Каварна".


Гостите се представиха с традиционни и съвременни танци от хореографска школа "Фантазия". Руски фолклорни песни и танци представи ансамбъл "Кирилица".


Провеждането на Дните на руската култура е резултат от споразумението за културно сътрудничество между Община Каварна и побратимения руски град Подолск.


Закриването на Дните на руската култура ще бъде на 28 юни със заключителен концерт на открита сцена пред НЧ "Съгласие - 1890".