И юношите старша възраст на Добруджа ще играят на държавни финали

Изключително голям успех постигна школата на хандбален клуб Добруджа този сезон - класира се за заключителния турнир с най-добрите в страната във всички 5 възрастови групи, в които се провеждат държавни финали - до 11, 12, 14, 16 и 19 години.

И юношите старша възраст на Добруджа ще играят на държавни финали

В Габрово днес се проведе квалификация за класиране на държавните финали по хандбал за юноши старша възраст, до 16 години. 5 отбора спориха за 3 квоти. Като втори в зона Черно море, която обхваща Североизточна България, в квалификацията участва Добруджа.


Днес в Габрово отборът от Добрич първо загуби от Левски (град Левски) с 24:20. След това в решителен мач за класиране възпитаниците на треньора Джошкун Якубов победиха Шумен с 28:26.

За финалите се класираха Асти (Хасково), Левски и Добруджа. Турнирът, на който ще бъде определен шампионът на България по хандбал за юноши старша възраст, ще се проведе от събота до понеделник в Ловеч. За титлата и медалите ще спорят осемте най-силни отбора в страната за състезатели до 16 години.

През този сезон всички формации на Добруджа се класираха за държавни финали - деца до 11, деца до 12 години, юноши младша и юноши старша възраст, младежи до 19 години. В школата от Добрич има състав и за момчета до 10 години, при които се играе единствено в зоната, като жълто-зелените станаха втори в Североизточна България и само 1 гол в преките мачове с Локомотив (Каспичан) ги раздели от златните медали.

Тези резултати красноречиво говорят за отличната работа на треньорите Джошкун Якубов, Емил Иванов и Георги Андреев.