Съдебни служители от Балчик и Велико Търново проведоха работна среща

Съдебни служители от Балчик посетиха Районен съд - Велико Търново с цел обмяна на опит, съобщи председателят на Балчишкия съд Ивелина Велчева. По време на посещението са били представени добри практики, осъществявани в различните служби на двете районни съдилища. Обсъдена е била работата с деловодните програми, дейността на счетоводствата и на съдебно-изпълнителните служби.

Съдебни служители от Балчик и Велико Търново проведоха работна среща

Гостите от Балчик  са били запознати със структурата и начина на работа в Районен съд - Велико Търново и са били впечатлени от много добрата организация на дейността. Те са имали възможност да разгледат съдебните зали, деловодствата, архива, регистратурата и специализираната зала за изслушване на деца.



След работното посещение, организирано по инициатива на Районен съд - Балчик, домакините от Велико Търново са изразили писмена благодарност за визитата, която са определили като добра възможност за двете страни да обменят професионален опит, практика и полезна информация. 

Много сме благодарни за радушния прием и гостоприемството, с което нашите служители са били приети от колегите си в болярския град, отбеляза от своя страна председателят на Районен съд - Балчик Ивелина Велчева.

Договорено е двете институции да продължат сътрудничеството си. Планира се до края на годината да бъде организирана нова работна среща на съдебните служители, която ще се проведе в Балчик.