Проверките на НАП обхванаха Албена и Златни пясъци

Засиленият контрол по Северното Черноморие за спазване на данъчното законодателство обхвана и курортните комплекси Златни пясъци и Албена и крайморската алея във Варна.

Проверките на НАП обхванаха Албена и Златни пясъци

Нарушенията се установяват от органите по приходите чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на  плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства.



В Албена данъчните са осъществили контрол в 12 търговски обекта, разположени по централната алея. Магазин за продажба на хранителни стоки ще бъде запечатан, тъй като в него на клиентите не са издавани касови бележки. В други три обекта са съставени актове за разлика в касовата наличност.

Наблюдението и проверките на търговците по Северното Черноморие продължават. Сигнали за неиздадени касови бележки гражданите могат да подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg.