Пето място за България на световната купа, Светлин Димитров - отново голмайстор на първенството

Георги Андреев изведе осеммилионна България до победа срещу милиардиполовинен Китай. На снимката: За втори път голмайстор на Световната купа по хандбал за мъже стана Светлин Димитров - бивш състезател на Добруджа.

Пето място за България на световната купа, Светлин Димитров - отново голмайстор на първенството

В мач за 5-6 място на Купата на Световната хандбална федерация мъжкият национален отбор на България победи Китай с 38:30 във Велико Търново.




3 гола за успеха отбеляза хандбалистът на Добруджа Джошкун Якубов. Той завършва първенството с общо 24 гола в шестте мача и бе един от най-добрите за България на този турнир, с много голям принос за престижното пето място в конкуренцията на 16 държави.

Другите двама състезатели на Добруджа в националния отбор Златан Петров и Стефан Ефтимов се разписаха съответно 4 и 3 пъти на шампионата.

Както и на първото издание на турнира преди 2 години в Косово, голмайстор на първенството стана Светлин Димитров. Той отбеляза 66 гола за България. Най-резултатният стрелец на световната купа Светлин Димитров е бивш състезател на Добруджа, вицешампион на страната и носител на Купата с жълто-зелените, с много голям принос за победите на добричлии в евротурнирите, след което с успех заигра в силното френско първенство.

Старши треньор на мъжкия национален отбр по хандбал на България е Георги Андреев - президент и старши треньор на Добруджа. Негов помощник е Христо Йорданов - бивш дългогодишен хандбалист на отбора от Добрич и двукратен шампион на България с жълто-зелените.

В състава на България имаше още двама добричлии - хандбалистите на шампиона Локомотив (Варна) Иван Иванов - Змея и Тансер Надир, както и един от най-големите любимци на жълто-зелените фенове - Росен Колев, който е състезател на германския Шалке.