Община Каварна набира доброволци

Община Каварна набира доброволци за участие в Доброволно формирование на Община Каварна за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

Община Каварна набира доброволци

Кандидатите трябва да са навършили 18 години, физически и психически здрави, неосъждани за умишлени престъпления от общ характер, с умения за работа в екип, способни да поемат отговорност.

Необходимите документи за кандидатстване са заявление до кмета на общината по образец; формуляр за кандидатстване по образец; медицинско удостоверение, доказващо, че лицето е клинично здраво; справка от психодиспансер, че лицето не се води на отчет; свидетелство за съдимост; копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност; писмено съгласие на работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правоотношение; декларация за съгласие за обработка на лични данни по образец.

Кандидатите прилагат и копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на МПС за съответната категория, ако имат такива.

Финансовите средства, необходими за издаване на документите ще бъдат възстановени на доброволците от бюджета на общината.

Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования.


Комплектът от документи  за членство в доброволното формирование може да бъде подаден всеки работен ден в деловодството на община Каварна на ул. "Добротица" № 26.