Две награди за езикова на националния фестивал по роботика

Иммануелла, Траян, Петя, Радо и Цецо получиха грамоти за отборна игра и за изследователски проект при първото участие на екип от Добрич на националния фестивал "Роботика за България".

Две награди за езикова на националния фестивал по роботика



В началото на годината ЕГ "Гео Милев" - Добрич спечели комплект легоробот по проект "Роботика за България".

В "София тех парк" в събота се проведе национален фестивал на роботиката, организиран от SapLab и ФРГИ. Сред над 50 населени места в страната със сформирани отбори за участие бяха избрани най-добрите 12 екипа в двете дивизии - А (напреднали) и Б (начинаещи). Като новосформиран екип Езикова гимназия - Добрич се състезава в дивизия Б. Отбор sArmy стана първият от нашия град, участвал на този фестивал.

Организаторите раздадоха по 5 грамоти за отборна игра, изследователски проект и рободизайн. В първите две категории бяха отличени учениците от езикова.

Отборът от Добрич се нареди на 6-то място за робоиграта.

Екипът се заканва, че догодина ще бъде още по-подготвен. Не биха отказали спонсорство за закупуване на допълнителни мотори към комплекта, за да може да се изпълнят по-сложни конструкции.

Поради възрастовото ограничение двама ще трябва да го напуснат и наесен ще се търсят нови попълнения – с хъс за работа, постоянство, отговорност и интерес към програмиране, дизайн и работа по проект.

ЕГ "Гео Милев" е първото училище в Добрич със сформиран екип по легороботика. Той работи под ръководството на Мария Кирилова и инж. Георги Георгиев.