Никола Михов и Георги Димов - отново шампиони на България

Два златни медала спечели СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов в първия ден на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст.

Никола Михов и Георги Димов - отново шампиони на България

Школата по хвърляния на нашия град отново доказа, че е водеща сила в страната.



В София днес и утре се провежда републиканското първенство по лека атлетика за състезатели под 20 години.


Продължава хегемонията на Никола Михов на хвърляне на чук. Той отново стана шампион на България. Никола Михов стана първи с резултат 64.90 метра. Само метър и 10 см. не му достигнаха да покрие норматива за участие на европейското първенство след месец в Италия, но той показа, че се намира в отлична форма и може да стигне до квота за шампионата на континента на Балканиадата в началото на юли в Румъния.

13 сантиметра разделиха Христо Банков от медалите в тази дисциплина и състезателят на СКЛА "Добрич" се класира четвърти. Седми на чук в страната за юноши старша възраст пък стана Никола Пантелеймонов.

Поредния си златен медал на мятане на диск спечели Георги Димов. Под проливния дъжд над София той заслужи шампионската титла на България с 45.90 метра. Сред 22-ма участници от цялата страна в тази дисциплина Никола Михов е пети.

Утре, неделя, хвърлячите от нашия град ще покажат своите умения в тласкането на гюле. СКЛА "Добрич" ще се бори за медалите с петима състезатели - Михаил Михалев, Христо Банков, Николай Петров, Георги Димов и Никола Пантелеймонов.