Юношите на Добруджа - в ТОП 4 на България

Жълто-зелените се класираха на 1/2-финалите на държавното първенство.

Юношите на Добруджа - в ТОП 4 на България

От петък до неделя в Бургас се провежда финалният турнир на първенството на България по хандбал за юноши младша възраст, до 14 години. Участват осемте най-силни школи в страната. Сред финалистите като шампион на зона Черно море, която обхваща Североизточна България, е и Добруджа.



Отборът от Добрич завърши на второ място в групата на турнира в Бургас и се класира за 1/2-финалите. В първия ден Добруджа загуби от домакина Фрегата с 18:14 и от Пирин (Гоце Делчев) с 26:24. Днес младите хандбални таланти на Добрич победиха Шумен с 19:13. С пълен актив в групата на първо място е Фрегата - 3 победи от 3 мача. Другите отбори са с по 2 точки, като с най-добри показатели между тях е Добруджа и след въртележка в групата жълто-зелените продължават борбата за медалите.

На 1/2-финалите тази вечер съперник ще бъде първият в другата група Локомотив (Мездра). Другата двойка е Фрегата - Спартак (Варна).

В неделя в Бургас е решителният мач за шампионската титла на България по хандбал за юноши младша възраст.

Жълто-зелените състезатели до 14 години са водени от старши треньора Емил Иванов - вратаря на мъжкия отбор, на когото му помагат Донислав Димитров и Любен Любенов - двама от най-големите таланти в младежката формация на Добруджа.