Джошкун Якубов с 8 гола за победата на България, националите ни се класираха за 1/4-финалите на световната купа

Старши треньор на мъжкия национален отбор по хандбал на България е добричлията Георги Андреев - президент и старши треньор на Добруджа.

Джошкун Якубов с 8 гола за победата на България, националите ни се класираха за 1/4-финалите на световната купа



С 2 победи и 1 загуба България завърши на второ място в своята група и се класира за 1/4-финалите на Купата на Световната хандбална федерация за мъже. Първенството се провежда в Габрово и Велико Търново с участието на 16 отбора.

Домакините започнаха със загуба от Кипър с 25:22, след което победиха Азербайджан с 41:34.

В решителна среща за продължаване напред България спечели срещу Андора с 38:16. Много силен мач изигра добричлията Джошкун Якубов, който отбеляза 8 гола. По 3 пъти за победата се разписаха други двама хандбалисти на Добруджа - Златан Петров и Стефан Ефтимов.

И в трите мача в групата най-резултатен за България бе бившият хандбалист на Добруджа Светлин Димитров, който с успех играе в силното френско първенство. Той заслужи наградата за играч на мача във всяка от тези срещи.


Много силна игра с националния екип на турнира показва и любимецът на добруджанската публика Росен Колев, който е играч на германския Шалке. В състава на България има и двама добричлии, които са състезатели на шампиона Локомотив (Варна) - вратарят Иван Иванов - Змея и Танер Надир.

Старши треньор на националния отбор на България по хандбал за мъже е президентът на Добруджа Георги Андреев, а негов помощник е Христо Йорданов - бивш дългогодишен хандбалист на отбора от Добрич и двукратен шампион на България с жълто-зелените.

На 1/4-финалите в петък България ще играе с първия победител на световната купа - Фарьорските острови.