Добруджански спортист (Стефан Караджа) търси спонсори за участие във В група

В отбора с играещ президент Камен Станчев и играещ треньор Венцислав Желев личат имената на футболисти с опит в А и Б група с Добруджа - Стефан Славов, Филип Флоров, Веселин Живков, Димитър Недялков, Преслав Пасев, Тодор Данков. В състава има и много местни играчи от Стефан Караджа. Основната ни цел не е влизане на всяка цена в трета лига, а изграждането на базата в селото, което вече се случва, отбеляза президентът на "Добруджански спортист" Камен Станчев.

Добруджански спортист (Стефан Караджа) търси спонсори за участие във В група

С първото си място в областната група "Добруджански спортист" доби правото от следващия сезон да играе за първи път в историята си в Североизточна трета лига. Отборът от село Стефан Караджа стана шампион на област Добрич с победа на финала над Левски (Карапелит) в сблъсък между най-добрите за този шампионат в ОФГ - Изток и ОФГ - Запад. Тъй като Североизточна трета лига завърши с 11 отбора, този път квалификации между областните шампиони няма да има.



В срок до средата на юли "Добруджански спортист" може да заяви участие в по-горната група.

Ще играем в трета лига, ако намерим спонсори, обясни президентът на отбора Камен Станчев. Тъй като бюджетът на Община Добричка за 2017 година вече е приет, допълнително финансиране от местната хазна може да се очаква едва през 2018-ма. Затова клубът ще разчита на подкрепа от бизнеса в този момент, за да може да играе в по-горната група още от тази есен.

Ако не намерим нужните средства сега, оставаме в Областна футболна група - Добрич, като запазваме състава и с привличането на още 1-2 нови попълнения отново ще атакуваме първото място и трета лига, обясни Камен Станчев.

Той отбеляза, че основен приоритет на клуба е изграждането на модерна спортна база в Стефан Караджа. С негови лични средства и на кмета на селото Николай Станчев в размер на 30 000 лева са направени значителни подобрения на стадиона. Следващата крачка в тази посока ще бъде изграждането на трибуна със 100 покрити места за зрителите.