4 медала за хвърлячите от Добрич на републиканското

Георги Иванов отново е шампион на България, юношата Христо Банков спечели първия си медал при мъжете, Ивайло Иванов - с 2 призови места на първенството на България.

4 медала за хвърлячите от Добрич на републиканското

Националните шампионати по лека атлетика за мъже и жени и за момичета и момчета под 16 години се проведе тази събота и неделя на стадион "Ивайло" във Велико Търново.



СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов спечели 4 медала.

Георги Иванов отново е първи на тласкане на гюле при мъжете. Като шампион на България той заслужи място в националния отбор на страната за Европейската купа - от 23 до 25 юни във Финландия. Трети в тази дисциплина се класира юношата Христо Банков, като това е негов първи медал при мъжете. Сред общо 16 участници на тласкане на гюле във Велико Търново и другите двама състезатели на СКЛА "Добрич" се наредиха сред най-добрите - Галин Костадинов е четвърти, а Михаил Михалев - пети.


Два медала при момчетата под 16 години спечели 14-годишният Ивайло Иванов. Състезателят на СКЛА "Добрич" стана втори на хвърляне на чук и трети на мятане на диск. Това са първи медали за него от републиканско първенство.

Много съм доволен от представянето на всички 12 състезатели, заяви след шампионата Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА "Добрич". Той благодари на всички, които помагат на клуба.