Георги Иванов ще участва в две дисциплини на републиканското

Освен в коронната си дисциплина - тласкане на гюле, състезателят на СКЛА "Добрич" ще участва и на мятане на диск.

Георги Иванов ще участва в две дисциплини на републиканското

Националният шампионат по лека атлетика за мъже и жени и момичета и момчета под 16 години ще се проведе тази събота и неделя във Велико Търново.



СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов ще участва с 14 състезатели.

Традиционно най-масово ще е присъствието на тласкане на гюле. В тази дисциплина при мъжете ще участват националният рекордьор Георги Иванов, неговият треньор Галин Костадинов и шампионите за юноши Михаил Михалев и Христо Банков. Двамата млади гюлетласкачи от Добрич ще се опитат да достигнат до призовите места и при мъжете, като същевременно за тях е най-важно да влязат във върхова форма за Европейския шампионат за атлети под 20 години в края на юли в Гросето, Италия.

Георги Иванов ще участва в още една дисциплина на републиканското първенство - мятане на диск. СКЛА "Добрич" ще има още един представител на диск при мъжете - Георги Димов.

На хвърляне на чук при мъжете ще участват републиканският шампион за юноши Никола Михов и Станимир Пенков. На копие СКЛА "Добрич" ще бъде представен от Вилимир Караиванов.

Добричката школа по хвърляния ща има представител и при жените във Велико Търново. Гергана Иванова ще се състезава на хвърляне на чук.

Петима ще са участниците на СКЛА "Добрич" на първенството на България при атлетите под 16 години, 4 момчета и 1 момиче - Момчил Иванов на трибой, Ивайло Иванов на хвърляне на чук и на мятане на диск, Георги Попов на хвърляне на чук и на тласкане на гюле, Анджей Чуба на дълъг скок и Ема Добрева - на мятане на диск и на тласкане на гюле. Четирите момчета ще участват и на щафетата 4х100 метра.